Your Planet Sustainable?Your Tribe Harmonious?Your Life Vibrant?
Future Proof Ideas since 2005, by Erwin van Lun

BEMER: Toekomstigbestendige gezondheidszorg

De dagelijkse stimulering van uw micro-circulatie is een genoegen voor uw vitaliteit en gezondheid

Erwin van Lun, Bemer partner sinds 2014:

Het activeren en ondersteunen van het krachtige, natuurlijk herstellend vermogen van ieder mens maakt de zorg weer betaalbaar en helpt mensen tot hoge leeftijd vitaal en gezond te blijven. Ik geloof dat dagelijks bemeren net zo gewoon wordt als dagelijks tandenpoetsen!

BEMER micro-circulatie voor uw vitaliteit en gezondheid

18 artikelen, meningen en gedachtes over en (vaak bijzondere) ervaringen van gebruikers met de micro-circulatie systemen van Bemer. Door Erwin van Lun - Bemer Partner in Nederland en België

Bemer opent webwinkel voor online kopen van bemermat

Bemer webwinkel online kopen Bemer biedt sinds kort de mogelijkheid om online een Bemer Set te kopen. In de Bemer webwinkel zijn er nu naast de Bemer Pro Set, de Bemer Classic Set en Bemer Veterinary (voor paarden) ook diverse accessories verkrijgbaar zoals een extra mat, de B.Spot, B.Sit of B.Pad of handigheden als een batterij en reistas. voor mobiel gebruik. Uiteraard krijgt u ook bij het online kopen deskundige begeleiding totdat u dit gezondheidsinstrument ten volste kunt benutten!

Eerste Nederlandse Bemer Pro Set financiering door Crowd Funding

Gerco Klein Bemer Crowd Funding Woerdenaar Gerco Klein (47) heeft als eerste Nederlander met een Crowd Funding campagne zijn Bemer Pro Set bij elkaar gekregen.

Na een ziekbed van 27 jaar (zie campagne tekst), inclusief kanker, hartaanvallen en diabetes en met dagelijks gebruik van 23 pillen droomde Gerco nog alleen van een 'gewoon' leven. Toen hij in aanraking kwam met Bemer besloot hij zélf de verantwoordelijkheid voor zijn eigen gezondheid te nemen: hij wilde ook een Bemer. De financiering was echter een probleem.

Gelukkig kreeg hij al snel twee keer 600 euro aangeboden van zijn buurman resp. zijn ex-vrouw, genoeg voor de borg, waardoor hij de reguliere Bemer test periode in kon gaan. Met de Crowd Funding campagne kreeg hij 75 donaties waarmee hij het restbedrag kon bijbetalen. De donateurs gaven bedragen varieërend tussen de 5 euro en 300 euro en lieten ondersteunde berichten achter voor Gerco. Deze tekstjes waren vaak hartverwarmend; zo mooi om te zien hoe zoveel mensen zich zo achter een gezondheidswens kunnen scharen!

Inmiddels gebruikt Gerco de Bemer 9 weken en vertelt hij over de resultaten tot nu toe: "in eerste instantie kreeg ik meer energie en niet lang daarna verbeterden mijn INR waarden (trombose) waardoor ik in overleg met m'n arts mijn medicatie mocht afbouwen. Een paar weken geleden begonnen ook mijn diabetes waarden te verbeterden. Het kan allemaal toeval zijn maar het is wel opvallend dat al deze factoren heel lang stabiel waren en tegelijkertijd veranderden toen ik met de Bemer begon. Een leuke bijeenkomstigheid is dat ik nauwelijks meer koude voeten meer heb in bed! "

We wensen Gerco een hele goede gezondheid voor 2016!

Bemer debuut op gezondheidsbeurs in Bergen

Bemer op Gezondheidsbeurs in Bergen Op de Gezondheidsbeurs in Bergen heb ik samen met collega Yett-Lou Stocking Korzen het micro-circulatie systeem van Bemer geïntroduceerd. We hadden een beurs-stand en een lezing van een uur over dit reuze interessante onderwerp waarover we allebei zo enthousiast zijn. De beurs werd georganiseerd door Ilona Borst van de Hart Cirkel. In het prachtige Blooming hotel, midden in de bossen, had zij zeker 350 man op de been gebracht.

We waren lekker vroeg aanwezig. Op de foto Yett-Lou die de basis van onze beursstand klaarmaakt. Daarna is het veeeel drukker geworden en hebben we geen tijd meer gehad om een foto te maken! (promise: volgende keer hebben we een betere foto wink)

Eerste Bemer bijeenkomst in Montfoort geslaagd

Bemer Bijeenkomst Montfoort Gisteravond was de try-out voor het project 'Montfoort Gezond'. Behalve een aantal geinteresseerden waren er drie Bemer gebruikers die hun verhalen vertelden. Dat was bijzonder inspirerend. Dit is wat ze zoal vertelden:
"Vroeger had ik al slaapproblemen. Sinds ik de Bemer gebruik slaap ik veel beter",(vrouw, Bemert sinds april)

"Mijn moeder (van 80, Bemert sinds eind mei) was gevallen en had een hele dikke enkel. Ze heeft daar een paar dagen de Bemer op geplaatst maar met onvoldoende resultaat zodat ze toch maar naar de dokter is gegaan. Hij stelde vast dat er een ontsteking zat, schreef medicijnen voor, pijnstillers en medicamenten om de bijwerkingen te onderdrukken. De bejaarde dame in kwestie hoefde niet lang na te denken en zei: 'dat ga ik niet slikken" waarop de dokter helemaal verbaasd reageerde. Het leek hem zeer onverstandig. Vervolgens heeft ze nog drie dagen gebemert en waren de klachten zo goed als weg.

"Ik heb een grotendeels zittend beroep en ik beweeg eigenlijk veel te weinig. Een paar weken geleden was ik bezig met een verbouwing. Ik moest de hele dag flink werken en maakte allemaal bewegingen die ik normaliter nooit maak. Ik dacht: 'dat zal ik morgen wel terugkrijgen, dat wordt flink spierpijn. Maar helemaal niets. Volgens mij ligt dat echt aan die Bemer" - Man 56, Bemert sinds 8 maanden.

Bij Bemer Open Dag in Liechtenstein

Bemer Business Partners in Liechtenstein Vorige maand was ik te gast bij de "Offen Tur Tag", de open dagen bij het internationale Bemer hoofdkantoor in Liechtenstein. We zijn er naar toe gereisd met een afvaardiging van de Nederlandse Business Partners (dat zijn er inmiddels 120) die hierboven op de foto staat.

Het was zo leuk om daar te zijn! This is were it all happens grin. Dit is waar, in althans mijn overtuiging, geschiedenis wordt geschreven in de westerse gezondheidszorg. Wellicht op dit hoofdkantoor misschien niet helemaal; hier werken de mensen waarmee ik zelf direct te maken heb zoals van marketing, delivery en accounting. Niet alles zit hier. De research wordt bijvoorbeeld gedaan in Duitsland wat ik zeker zo interessant had gevonden. En er gebeurt natuurlijk ook heel veel in de 50 landen waar Bemer inmiddels actief is (met inmiddels 12.000 business partners!).

Het programma in Liechtenstein was nogal intenstief: eerst 9 uur reizen met de auto, dan borrel, dan met collega business partners op stap. De volgende morgen enkele presentaties van Bemer en natuurlijk de rondleiding. Daarna de lunch en hup, weer 9 uur terug met de auto.

Het leukste vond ik om de mensen te ontmoeten van de afdeling verkoop wie ik regelmatig aan de telefoon heb zoals Diego Haas, senior trainer Christian Klinsky en natuurlijk Pit Gleim, één van de zoons van Bemer oprichter Peter Gleim, en in de board van het bedrijf. Zo mooi om te zien hoe krachtig al deze mensen zijn. Ik kan me heel goed voorstellen dat Bemer het laagste ziekteverzuim heeft van heel Liechtenstein (wat ook zo is). #dankbaar

Bemer ervaring bij psoriasis: eindelijk weer een korte broek!

Psoriasis voor en na Bemer behandeling Dit is de ervaring van man van 56 uit Montfoort met psoriasis. Na 20 jaar psoriasis en na tientallen methodieken, crèmes en therapieën die onvoldoende aansloegen, behandelde deze man zich 5 maanden volgens het Bemer basisplan. De psoriasis is zo goed als verdwenen en voor het eerst kan deze man een korte broek dragen in de zomer.

Historie
"Rond mijn 35-ste werd psoriasis geconstateerd. Het ontstond eerst op mijn onderbeen, toen elleboog en daarna de nagels.
Nadat ik de eerste klachten kreeg werden de plekken steeds erger. Ik had eigenlijk altijd jeuk en kon nooit shirts met korte mouwen en korte broeken dragen. In ontspannen periodes, met weinig stress, zagen de plekken er rustiger uit; in drukke periodes waren ze roder en jeukten ze meer.

Van alles geprobeerd, zowel regulier als alternatief. Allerlei methodieken, cremes en therapieën. Zelfs een apparaat van 20.000 dollar hielp niet."

Bemer 3000 versus de nieuwe Bemer Pro- en Classic Sets

Bemer 3000 vs Bemer Pro Set Op het internet is de Bemer 3000 nog een veelgezocht apparaat: veel mensen hebben gezien dat hun buren, familie of vrienden positieve ervaringen hebben en willen er nu zelf ook één. Deze Bemer is echter niet meer verkrijgbaar. De Bemer 3000 uit 1998 en de Bemer 3000+ uit 2007 zijn echter al in 2010 vervangen door de nieuwe generatie Bemers: de Pro en Classic systemen. Hier een vergelijking tussen de systemen.

Bemer sponsort en assisteert de Duitse voetbal club FC Schalke 04

FC Schalke uses Bemer, with Peter Kaiser FC Schalke 04 speelt op het hoogste niveau in de Duitse Bundesliga. Om daar te blijven zijn alle mogelijke middelen beschikbaar, zowel voor training als medische hulp, om enerzijds preventief problemen te vermijden en anderzijds de spelers tot optimale prestaties te brengen. Tot de meest gevreesde problemen bij voetbalclubs horen bewegingsbeperkingen en pijn in het spier- en botstelsel. Daarom gebruikt FC Schalke 04 de geïntegreerde BEMER ® Fysische vaattherapie.

Bemer herstelt doorbloeding bij Diabetes

Diabetische Ulcus Cruris Genezing Dit is een voorbeeld van een diabetische ulcus cruris waar amputatie op de loer ligt.

Dit been werd meer dan 3 jaar regulier behandeld zonder vooruitgang. Toegediende geneesmiddelen via het bloed zijn 100% afhankelijk van de werking van de bloedvaten tot in de micro-circulatie. Bij een zeer slechte micro circulatie, de doorbloeding in de allerkleinste vaatjes, kan zuurstof, voedingsstoffen én medicatie de cellen niet bereiken. Meer medicatie helpt in deze gevallen niet meer.

Vervolgens is behandeling met Bemer ingezet met het reguliere onderhoudsprogramaa (2x daags 8 minuten behandeling met de mat) en daar bovenop behandeling met een speciale applicatie module met een extra intensief programma. Hierdoor wordt de micro-circulatie in het hele lijf, en in het bijzonder in het been, op gang gebracht.

Na enkele dagen kwam er wondvocht uit de plekken. Een goed teken omdat het aangaf dat de doorbloeding weer op gang kwam. De huidskleur veranderde; metabolische afvalproducten werden verwijderd, vasomotie (peritaltische beweging van de bloedvaten), weefselcellen worden beter verzorgd, kunnen weer ATP (snelle energie waarmee cellen kunnen werken) produceren wat gebruikt kan worden bij de celdeling, en dus kan er weer nieuw, gezond, weefsel worden aangemaakt. De huid duwt weer naar voren. Langzaam geneest de wond het been.

Dit betekent nog niet dat diabetes is genezen, maar het zeer hinderlijke gevolg, de verstoorde micro-doorbloeding en nauwelijks te genezen ontstekingen, wordt in elk geval omgekeerd. De Ulcus Cruris geneest en amputatie is voorkomen Meer info over diabetes behandelen met Bemer.

Is het Bemer of Beamer?

Bemer en Beamer Is het nou Bemer of Beamer? Indien u zoekt naar een systeem dat de micro-circulatie, de doorbloeding in de allerkleinste bloedvaatjes, optimaliseert, dan gaat het over Bemer. Heel gewoon op z'n Nederlands uitgesproken zoals beter, heler of nemer. Zoekt u iets dat een computerscherm op de muur projecteert, dan is het meer een beamer, dat u op z'n Engels uitspreekt.

Nieuwe attributen voor mijn Bemer presentaties!

Bemer Micro-Circulatie en Stethoscoop Ik heb een stethoscoop en dokterstas op de kop getikt die ik heel leuk kan gebruiken in mijn presentaties over micro-circulatie en Bemer in Your Future Is Now! Sessies. De link met gezondheid en de bloedvaten lijkt me wel duidelijk!

Contract tussen NASA en Bemer getekend

Bemer NASA Ruimtepak samenwerking Het heeft even geduurd, maar vandaag is de handtekening tussen Bemer en de NASA toch een feit.

De overeenkomst beschrijft de samenwerking met als doel een prototype voor een ruimtepak te ontwikkelen die zondanig de microcirculatie verbetert dat het bot- en spieratrofie tijdens ruimtemissies kan voorkomen. Ook de recuperatie, het herstellen na terugkomst, zou hiermee verbeterd moeten kunnen worden.
pagina 1 van 2 pagina's  1 2 > 

Twitter
RSS